Ga naar de inhoud
Home » Hotstone massage

Hotstone massage

Een hotstone massage is het masseren van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celsius. Vandaar de naam hotstone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goedwarmte vasthouden.

Warmte en ontspanning

Door het gebruik van warme stenen worden spieren sneller opgewarmd, waardoor de massage tot 4x effectiever werkt en een diepe ontspanning ontstaat. Een hotstone massage helpt afvalstoffen sneller at te voeren war door blokkades in het spierweefsel makkelijker worden opgelost en pijn en spierkramp wordt verminderd.
Let op: indien de temperatuur buiten zomers is adviseer ik een andere massagevorm.

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd- meestal je rug Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de stenen merk je dit het beste.

Na een legging van de hotstone op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hotstone massage zorg voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.